High tea voor de meiden van OPstap

DEN HAAG – De afgelopen weken hebben we OPstap Den Haag extra onder de aandacht gebracht bij diverse opvanglocaties in Den Haag. Zo mochten we aanschuiven bij een bewonersvergadering op de Noordpolderkade. Een opvanglocatie van het Leger des Heils speciaal voor meiden.

De meiden van deze opvang waren nog niet eerder bekend met Mara OPstap. Ze waren erg enthousiast en gaven aan graag te willen deelnemen aan onze activiteiten. Dat zagen we direct terug. Een dag later hadden we een fotografie workshop op het programma staan en er kwamen drie meiden van de Noordpolderkade meedoen.

Een week later vielen de meiden helemaal met hun neus in de boter(koek). Zij mochten aanschuiven bij de high tea die voor hen georganiseerd was door ons en een aantal medewerkers van Aegon. In het kader van de Aegon vrijwilligersdag staken 6 medewerkers hun handen uit de mouwen en zetten iets heerlijks op tafel. Vijf van de meiden die kwamen, waren zelfs nog nooit eerder bij een activiteit van OPstap geweest. Charnel, één van hen, zei: “Dit is mijn eerst ervaring bij Mara OPstap. Ik vind het hier echt super gezellig! Het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb leuke mensen ontmoet. Bedankt allemaal voor jullie inzet en de lekkere hapjes”.

Afgelopen week gingen we air soften. De aanmeldingen voor deze activiteit stroomden binnen. Het was een super leuke avond. Er waren veel nieuwe jongeren, waaronder een aantal meiden van de Noordpolderkade. Zij hebben een geweldige avond gehad.

De komende tijd gaan we langs andere opvanglocaties om ook daar OPstap weer opnieuw onder de aandacht te brengen.